Forside
Henry From
Bandets historie
AGF regerer!
Band line-up
Video & Sang
Custom
e-mail me


Med attituden kom succesen – og dog…

- Historien bag musikerne i Kommando Henry From

 

Historien om de tre musikere i Kommando Henry From er en broget en af slagsen. For at gøre den nogenlunde forståelig, skruer vi tiden tilbage til året 1994…

 

Ekstranummer, ekstranummer…

Nils, Svante og Timo kendte hinanden fra gymnasiet, var flyttet til Århus nogle få år forinden – og havde sammen med gymnasiekammeraten Lasse samt den udefrakommende Lars et lille rockband. Eller rettere sagt: de spillede dibbedutindiepoppunk, hvis de selv skulle sige det. Og det skulle de tit, syntes de selv…

Bandet havde dog desværre for de tre aldrig vokset sig stort. Bandnavnet havde i løbet af årene gennemgået adskillige forandringer – uden succes. I 1993 blev man så enig om det meget catchy navn d’NarbarB – efter at bandet i forlængelse af en øveaften i lang tid havde gloet på et skilt med påskriften ”Åbyhøj-Brabrand Begravelsesforretning”…

Navnet d’NarbarB skulle bane vejen til rockmusikkens stjernehimmel, men der var knas i kulissen, og i 1993 besluttede bandet sig for at opløse foretagendet. Dog ikke uden først at spille en sidste koncert. 1. runden i 1994-udgaven af DM i Rock på Musikcaféen var udset som stedet, hvor braget af en afslutningskoncert skulle holdes.

Og et sandt brag blev det da også: d’NarbarB gik forholdsvis ubesværet videre til næste runde – kvartfinalen, på det hedengangne Blitz i Klostergade. Måske fordi de adskilte sig fra de andre bands ved at gå meget op i at være anderledes. De var langt fra de teknisk bedste på deres instrumenter – meget langt fra! – men fik rettet op på det ved hjælp af sjove udklædninger, nogle hurtige sange med gang i den og i det hele taget ved hjælp af en enorm energi og en fed attitude. En attitude, som skulle vise sig at være vejen frem for d’NarbarB.

 

Som ved EM i 1992

For at gøre denne lange historie kort, så vandt bandet også denne runde – ved hjælp af publikumsstemmerne. Og i semifinalen var det minsandten dommerpanelet, der sendte d’NarbarB til finalen i DM i Rock 1994.

Ingen af bandets medlemmer kan huske særligt meget af denne aften, men en enkelt eller to af dem mener at mindes, at alle fem efter semifinalen væltede rundt oveni hinanden i en sand sejrsrus – på samme måde som det danske landshold gjorde det efter at have vundet EM-finalen i 1992.

Finalen på Montmartre i København viste sig dog at være en for stor mundfuld for altid undertippede d’NarbarB. Men kommentaren fra en af dommerne (Steen Jørgensen fra Sort Sol) om at d’NarbarB ”var det eneste rigtige undergrundsband” den aften lunede gevaldigt på vej hjem til Århus.

Og når nu det var gået så godt alt i alt, kunne man jo lige så godt fortsætte med at spille. Så eventyret om d’NarbarB fortsatte lidt over et års tid endnu. Blandt andet med en 7. plads i konkurrencen ”Vi har scenen” i Århus og endnu en koncert på Blitz – d’NarbarBs hjemmebane.

 

Tiden efter

Da sommeren 1995 var over, sluttede det hele brat – og denne gang uden afslutningskoncert. De fem gik hver til sit. Og en enkelt af dem blev endda til noget indenfor musikken: Nils spiller i dag violin og sav i smarte Under Byen, mens Svante og Timo har valgt at nøjes med at spille smart. Dog hænder det, at Timo spiller sammen med Nils i et to-mands-orkester ved navn ”Deutschländerwürstchen”, som spiller en kavalkade af tyske hits fra 1920erne til i dag. Og Timo spiller desuden en gang imellem sammen med en kvinde, der klæder sig ud som Dolly Parton og synger næsten lige så godt. Svante slår på trommer, så ofte (og højt) han overhovedet kan komme til det.

 

Kommando Henry From er det tætteste d’NarbarB kommer på en genforening – her præcis 10 år efter ”den store bedrift”: DM i Rock-finalen i 1994.


 

 


|Forside| |Henry From| |Bandets historie| |AGF regerer!| |Band line-up| |Video & Sang| |Custom|